Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebek bananowy"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Orzechy oraz migdały drobno posiekaj. Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Do przesianej mąki wsyp sodę oczyszczoną, cynamon oraz przyprawę do piernika, wymieszaj. Banany rozgnieć widelcem.
Do miski włóż masło lub margarynę, wsyp oba cukry i utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę. Wciąż miksując dodawaj po jednym jajku a następnie rozgniecione banany oraz starte jabłko. Na koniec wsyp suche oraz posiekane orzechy z migdałami, delikatnie zmiksuj.
Podłużną formę (keksówkę) posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto, wierzch wyrównaj łyżką. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C.
Wstaw foremkę z ciastem, piecz ok. 60 min do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
80 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie