Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebek bananowy"
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 112
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 161
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 112
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 161
Składniki
Orzechy oraz migdały drobno posiekaj. Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Do przesianej mąki wsyp sodę oczyszczoną, cynamon oraz przyprawę do piernika, wymieszaj. Banany rozgnieć widelcem.
Do miski włóż masło lub margarynę, wsyp oba cukry i utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę. Wciąż miksując dodawaj po jednym jajku a następnie rozgniecione banany oraz starte jabłko. Na koniec wsyp suche oraz posiekane orzechy z migdałami, delikatnie zmiksuj.
Podłużną formę (keksówkę) posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto, wierzch wyrównaj łyżką. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C.
Wstaw foremkę z ciastem, piecz ok. 60 min do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
80 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 213
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1647