Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki chlebek smakuje jesienią i tak idealnie pasuje do kubka z gorącą herbatą. Sprawdza się o poranku, w południe, wieczorem, a nawet w środku nocy - tak naprawdę każda pora jest dobra, aby zjeść kawałek. Albo dwa! Pyszny chlebek bananowo-migdałowy.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3958
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 139
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 544
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 341
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 161
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3958
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 139
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 544
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 341
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 161
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni (termoobieg). Banany umyć, obrać i rozgnieść widelcem. Migdały drobno posiekać. Do miski wrzucić wszystkie składniki: mąkę migdałową, płatki owsiane, bananowe puree, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, jajko, (rozpuszczone wcześniej) masło, jogurt naturalny i zmiksować na gładką masę. Dodać posiekane migdały, wymieszać. Gotową masę przełożyć do keksówki (u mnie: silikonowa, w innym przypadku formę należy natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia). Wstawić do piekarnika. Piec przez około 60 minut, aż do "suchego patyczka". Gotowy chlebek wyjąć i ostudzić.