Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki chlebek smakuje jesienią i tak idealnie pasuje do kubka z gorącą herbatą. Sprawdza się o poranku, w południe, wieczorem, a nawet w środku nocy - tak naprawdę każda pora jest dobra, aby zjeść kawałek. Albo dwa! Pyszny chlebek bananowo-migdałowy.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5052
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1951
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5052
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1951
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni (termoobieg). Banany umyć, obrać i rozgnieść widelcem. Migdały drobno posiekać. Do miski wrzucić wszystkie składniki: mąkę migdałową, płatki owsiane, bananowe puree, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, jajko, (rozpuszczone wcześniej) masło, jogurt naturalny i zmiksować na gładką masę. Dodać posiekane migdały, wymieszać. Gotową masę przełożyć do keksówki (u mnie: silikonowa, w innym przypadku formę należy natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia). Wstawić do piekarnika. Piec przez około 60 minut, aż do "suchego patyczka". Gotowy chlebek wyjąć i ostudzić.