Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chlebek musli"
Migdały oraz orzechy drobno posiekaj. Rodzynki włóż do miski i zalej wrzącą wodą. Po 5 minutach osącz na sicie. Morele lub figi pokrój w kostkę.
Do miski wbij jajka i dodaj sól. Rozmąć widelcem lub trzepaczką. Wlej olej, wymieszaj. Dodaj ziarna, posiekane orzechy, migdały i suszone owoce. Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Podłużną foremkę (keksówkę) wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub otrębami. Włóż masę, mocno dociskając ją łyżką do dna foremki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180° C. Wstaw formę z ciastem, piecz 20 minut w termoobiegu. Następnie przełącz piekarnik na dolną grzałkę, piecz kolejne 20 minut. Na koniec ponownie przełącz na termoobieg i piecz jeszcze 20 minut. Dzięki temu skórka chleba równomiernie upiecze się ze wszystkich stron.
Wystudź w uchylonym piekarniku. Chleb krój ostrym nożem dopiero wtedy gdy wystygnie (inaczej może się kruszyć).
90 minut, kromka: 280 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Musli to idealny pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie. Najlepsze jest to domo...
Odsłon: 2216
Muffinki musli. Jak slodkie buleczki :):) na sniadanie idealne, zawieraja sam...
Odsłon: 1186
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 93
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 317
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 93
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 317
Składniki
Migdały oraz orzechy drobno posiekaj. Rodzynki włóż do miski i zalej wrzącą wodą. Po 5 minutach osącz na sicie. Morele lub figi pokrój w kostkę.
Do miski wbij jajka i dodaj sól. Rozmąć widelcem lub trzepaczką. Wlej olej, wymieszaj. Dodaj ziarna, posiekane orzechy, migdały i suszone owoce. Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Podłużną foremkę (keksówkę) wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub otrębami. Włóż masę, mocno dociskając ją łyżką do dna foremki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180° C. Wstaw formę z ciastem, piecz 20 minut w termoobiegu. Następnie przełącz piekarnik na dolną grzałkę, piecz kolejne 20 minut. Na koniec ponownie przełącz na termoobieg i piecz jeszcze 20 minut. Dzięki temu skórka chleba równomiernie upiecze się ze wszystkich stron.
Wystudź w uchylonym piekarniku. Chleb krój ostrym nożem dopiero wtedy gdy wystygnie (inaczej może się kruszyć).
90 minut, kromka: 280 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 119
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 8950