Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chlebek pszenno-żytni"
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2152
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 802
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2152
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 802
Składniki
Drożdże i cukier rozpuszczamy w letniej wodzie. Wsypujemy obie mąki, sól i zagniatamy ciasto. Gdy się połączą, dodajemy ziarna słonecznika (podprażone na patelni).
Zagniatamy ciasto i przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem. Zostawiamy w cieple na godzinę. Pieczemy w temp. 180oC ok. godziny.Źródło: Kobieta i życie