Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chlebek pszenno-żytni"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Składniki
Drożdże i cukier rozpuszczamy w letniej wodzie. Wsypujemy obie mąki, sól i zagniatamy ciasto. Gdy się połączą, dodajemy ziarna słonecznika (podprażone na patelni).
Zagniatamy ciasto i przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem. Zostawiamy w cieple na godzinę. Pieczemy w temp. 180oC ok. godziny.Źródło: Kobieta i życie