Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do jogutu ogorkowego i nie tylko
Kozina to wspaniałe mięso ale u nas niezbyt popularne i trzeba się nieźle nac...
Odsłon: 2636
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 5266
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 152
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 92
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 661
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1646
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 152
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 92
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 661
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1646
Składniki
Dodac do maki tyle wody aby ciasto bylo lekko twarde, posolic. Przykrywamy mokra sciereczka i odstawiamy na 15 minut. W rondelku rozgrzac pol szklanki oleju i maslo, ciasto wyrobic na walek o srednicy okolo 4 cm i pociac go na kawalki o dlugosci 4 cm. Kazdy kawalek zanuzac w goracym tluszczu, a nastepie klasc na rozgrzany olej i smazyc z obu stron na zloty kolor.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 491
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1990