Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1575
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231993
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5071
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1575
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231993
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5071
Składniki
Dodac do maki tyle wody aby ciasto bylo lekko twarde, posolic. Przykrywamy mokra sciereczka i odstawiamy na 15 minut. W rondelku rozgrzac pol szklanki oleju i maslo, ciasto wyrobic na walek o srednicy okolo 4 cm i pociac go na kawalki o dlugosci 4 cm. Kazdy kawalek zanuzac w goracym tluszczu, a nastepie klasc na rozgrzany olej i smazyc z obu stron na zloty kolor.