Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2919
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2919
Składniki
Dodac do maki tyle wody aby ciasto bylo lekko twarde, posolic. Przykrywamy mokra sciereczka i odstawiamy na 15 minut. W rondelku rozgrzac pol szklanki oleju i maslo, ciasto wyrobic na walek o srednicy okolo 4 cm i pociac go na kawalki o dlugosci 4 cm. Kazdy kawalek zanuzac w goracym tluszczu, a nastepie klasc na rozgrzany olej i smazyc z obu stron na zloty kolor.