Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni mówią że to pójście na łatwiznę kupować gotowe, ale małym nakładem pracy z ciasta francuskiego możesz wyczarować fantastyczne dania...
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 271
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25634
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 271
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25634
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąty, (w zależności jakiej wielkości chcemy upiec rogale) ser feta rozdrabniamy i mieszamy z ziołami i śmietaną. Do każdego trójkącika nakładamy pół łyżeczki farszu (więcej jeśli rogale są większe) i zawijamy w rulonik potem na okrągło, by powstał kształt rogalika, pieczemy w temp. 200st. przez 15-20min, obkrawamy jeśli wypłynie farsz (bo się spali) i gotowe