Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki nie wątpliwie kojarzą mi się z dzieciństwem. Zajadałam się nimi jak tylko przygotowała je moja babcia. Były bardzo pyszne, kruchutkie i bardzo charakterystyczne. Dziś ja próbuję odtworzyć smak tych niezwykłych rogalików. Nie wiem czy uda mi się kiedykolwiek dojść do mistrzostwa jak moja babcia, ale będę próbować. Jednym z moich ulubionych połączeń są właśnie rogaliki z dodatkiem czekolady. Nie umiem nim się oprzeć. Czekoladowe rogaliki są idealne do kawy i na spotkanie z przyjaciółmi. Polecam!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5831
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9659
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5831
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9659
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Obie mąki przesiewamy. Do maki dodajemy cukier, aromat, jajka oraz miękkie masło. Zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy i wycinamy koło. Koło dzielimy na trójkąty. Na skraju krótszego boku układamy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki smarujemy roztrzepanym żółtkiem z mlekiem. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Dowolnie dekorujemy.