Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki nie wątpliwie kojarzą mi się z dzieciństwem. Zajadałam się nimi jak tylko przygotowała je moja babcia. Były bardzo pyszne, kruchutkie i bardzo charakterystyczne. Dziś ja próbuję odtworzyć smak tych niezwykłych rogalików. Nie wiem czy uda mi się kiedykolwiek dojść do mistrzostwa jak moja babcia, ale będę próbować. Jednym z moich ulubionych połączeń są właśnie rogaliki z dodatkiem czekolady. Nie umiem nim się oprzeć. Czekoladowe rogaliki są idealne do kawy i na spotkanie z przyjaciółmi. Polecam!
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 47
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 272
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 347
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3334
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3695
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 47
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 272
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 347
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3334
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3695
Składniki
Obie mąki przesiewamy. Do maki dodajemy cukier, aromat, jajka oraz miękkie masło. Zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy i wycinamy koło. Koło dzielimy na trójkąty. Na skraju krótszego boku układamy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki smarujemy roztrzepanym żółtkiem z mlekiem. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Dowolnie dekorujemy.