Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe bułeczki z kruszonką"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104544
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104544
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Ciasto: drożdże, po łyżce cukru i mąki oraz ciepłe mleko utrzyj. Masło stop, ostudź. Jajka ubij z cuk rem. Mąkę, sól, masło, wyrośnięty rozczyn i jajko wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. kruszonki zagnieć. Śliwki pokrój, posyp cynamonem.
Z ciasta uformuj wałek, pokrój na 12 części. Rozwałkuj, ułóż na nich śliwki, zlep, uformuj bułki. Gdy wyrosną, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp kruszonką. Piecz 15-20 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie