Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe bułeczki z kruszonką"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414136
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2241
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414136
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2241
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Ciasto: drożdże, po łyżce cukru i mąki oraz ciepłe mleko utrzyj. Masło stop, ostudź. Jajka ubij z cuk rem. Mąkę, sól, masło, wyrośnięty rozczyn i jajko wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. kruszonki zagnieć. Śliwki pokrój, posyp cynamonem.
Z ciasta uformuj wałek, pokrój na 12 części. Rozwałkuj, ułóż na nich śliwki, zlep, uformuj bułki. Gdy wyrosną, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp kruszonką. Piecz 15-20 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie