Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
Bułkę pokrój w kostkę. Mleko podgrzej. Zalej nim pieczywo. Odstaw na 30 minut. Szpinak opłucz, włóż do garnka. Zalej 75 ml wody. Gotuj 5 minut. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Oregano opłucz, pokrój. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dodaj oregano. Wymieszaj i wystudź.
Połowę oscypka pokrój w kostkę, resztę zetrzyj. Szpinak odcedź, dodaj do niego cebulę z czosnkiem. Wrzuć kostki sera. Wbij jajka i wsyp mąkę. Dołóż namoczone bułki. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Dobrze wyrób. Z masy uformuj 8 kulek.
Knedle gotuj w posolonym wrzątku ok. 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Resztę masła stop, polej nim knedle. Posyp startym serem.
ok. 65 min, 1 porcja zawiera ok. 500 kcal. Ok. 2 zł za porcjęŹródło: Tina