Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krążki na chlebku pita z kurczakiem"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1255
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 338
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 269
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1255
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 338
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 269
Składniki
Chleb rozetnij na 2 spody. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Filet z kurczaka pokrój w plasterki, a ananas – na trójkątne kawałeczki. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z keczupem. Następnie dodaj do niego zalewę z ananasów. Sos do pizzy przypraw na pikantnie sosem sojowym, solą, pieprzem i chili w proszku.
Kiełki przełóż na sitko, przelej gorącą wodą, osącz i osusz na ściereczce. Spody posmaruj przygotowanym sosem. Obłóż plasterkami kurczaka oraz kawałeczkami ananasa. Posyp kiełkami sojowymi.
Twarożek utrzyj na gładko ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posmaruj nim wierzchy obu pizz. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej od temperatury 220 st. Piecz przez 15-20 minut. Kolendrę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek.
Przed podaniem krążki posyp listkami kolendry. Wierzchy pizz lekko oprósz curry. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika.Źródło: Tina