Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krążki na chlebku pita z kurczakiem"
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5313
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17462
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 600
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5313
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17462
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 600
Składniki
Chleb rozetnij na 2 spody. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Filet z kurczaka pokrój w plasterki, a ananas – na trójkątne kawałeczki. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z keczupem. Następnie dodaj do niego zalewę z ananasów. Sos do pizzy przypraw na pikantnie sosem sojowym, solą, pieprzem i chili w proszku.
Kiełki przełóż na sitko, przelej gorącą wodą, osącz i osusz na ściereczce. Spody posmaruj przygotowanym sosem. Obłóż plasterkami kurczaka oraz kawałeczkami ananasa. Posyp kiełkami sojowymi.
Twarożek utrzyj na gładko ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posmaruj nim wierzchy obu pizz. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej od temperatury 220 st. Piecz przez 15-20 minut. Kolendrę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek.
Przed podaniem krążki posyp listkami kolendry. Wierzchy pizz lekko oprósz curry. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika.Źródło: Tina