Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone bułeczki z szynką i jajkiem"
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 622
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1585
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27749
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3988
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 622
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1585
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27749
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3988
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C.
Blachę wyłóż folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
Zetnij wierzch bułek, a środek wydrąż i posmaruj oliwą z oliwek.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szynkę lub boczek wędzony posiekaj na drobne kawałeczki.
Posyp wnętrze bułek serem, a następnie wędliną.
Wbij po jednym jajku do każdej bułki. Posyp całość solą, świeżym czarnym pieprzem i suszoną bazylią.
Wstaw potrawę do gorącego piekarnika i piecz około 20 minut.Źródło: Kurier TV