Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza na chlebku pita"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 345
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 345
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Wymieszaj w wodzie drożdże i cukier. Odstaw w ciepłe miejsce. Mąkę przesiej, połącz z solą, przygotowanymi drożdżami i 2 łyżkami oleju. Wyrób ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw na około 30 minut w ciepłe miejsce.
Pomidory sparz, zdejmij z nich skórę, pokrój w kostkę. Pokrojoną cebulę i boczek podsmaż na rozgrzanym oleju. Ciasto podziel na części, rozwałkuj. Na chlebkach układaj świeże i suszone pomidory, boczek z cebulą, marynowany pieprz i kawałki sera.
Połóż je na wysmarowanej pozostałym olejem blasze, piecz około 10-15 minut w temperaturze 250°C. Posyp liśćmi bazylii.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień