Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza na chlebku pita"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5838
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5838
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Wymieszaj w wodzie drożdże i cukier. Odstaw w ciepłe miejsce. Mąkę przesiej, połącz z solą, przygotowanymi drożdżami i 2 łyżkami oleju. Wyrób ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw na około 30 minut w ciepłe miejsce.
Pomidory sparz, zdejmij z nich skórę, pokrój w kostkę. Pokrojoną cebulę i boczek podsmaż na rozgrzanym oleju. Ciasto podziel na części, rozwałkuj. Na chlebkach układaj świeże i suszone pomidory, boczek z cebulą, marynowany pieprz i kawałki sera.
Połóż je na wysmarowanej pozostałym olejem blasze, piecz około 10-15 minut w temperaturze 250°C. Posyp liśćmi bazylii.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień