Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do dań głównych i sałatek lub po prostu sam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 394
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 394
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Rozczyn na ciasto:Świeże drożdże 20g kruszymy do miseczki i dodajemy łyżeczkę cukru i zalewamy Ciepłą wodą 500ml. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut
Do miski wsypujemy 1Kg mąki pszennej, łyżkę soli,łyżkę mleka w proszku i mieszamy, następnie dodajemy 4 łyżki oleju i wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto tak by nie lepiło się nam do rąk, takie ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę
Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy i układamy na blaszkę, grubość ciasta około 2,5 cm
Następnie pokrojony kabanos w kawałki około 0.5cm i oliwki nakłuwamy ciasto a dokładnie wbijamy w ciasto i odstawiamy blaszkę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na max czyli 250C i pieczemy około 25 minut do pięknego koloru.