Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do dań głównych i sałatek lub po prostu sam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Rozczyn na ciasto:Świeże drożdże 20g kruszymy do miseczki i dodajemy łyżeczkę cukru i zalewamy Ciepłą wodą 500ml. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut
Do miski wsypujemy 1Kg mąki pszennej, łyżkę soli,łyżkę mleka w proszku i mieszamy, następnie dodajemy 4 łyżki oleju i wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto tak by nie lepiło się nam do rąk, takie ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę
Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy i układamy na blaszkę, grubość ciasta około 2,5 cm
Następnie pokrojony kabanos w kawałki około 0.5cm i oliwki nakłuwamy ciasto a dokładnie wbijamy w ciasto i odstawiamy blaszkę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na max czyli 250C i pieczemy około 25 minut do pięknego koloru.