Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do dań głównych i sałatek lub po prostu sam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1053
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5609
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18029
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1053
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5609
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18029
Składniki
Rozczyn na ciasto:Świeże drożdże 20g kruszymy do miseczki i dodajemy łyżeczkę cukru i zalewamy Ciepłą wodą 500ml. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut
Do miski wsypujemy 1Kg mąki pszennej, łyżkę soli,łyżkę mleka w proszku i mieszamy, następnie dodajemy 4 łyżki oleju i wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto tak by nie lepiło się nam do rąk, takie ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę
Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy i układamy na blaszkę, grubość ciasta około 2,5 cm
Następnie pokrojony kabanos w kawałki około 0.5cm i oliwki nakłuwamy ciasto a dokładnie wbijamy w ciasto i odstawiamy blaszkę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na max czyli 250C i pieczemy około 25 minut do pięknego koloru.