Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki cynamonowe"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 170
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15551
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 170
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15551
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Masło stop w mleku, ostudź. Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj masło z mlekiem, mąkę pszenną i krupczatkę, wsyp cynamon, dokładnie wyrób. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, ponownie wyrób.
Ciasto podziel na 8–9 części. Z każdej uformuj placuszek. Posmaruj olejem, posyp makiem lub sezamem, zwiń. Natnij boki, zwiń spiralnie wokół własnej osi, końce połącz, tworząc rogalik.
Przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie