Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki cynamonowe"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421489
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2090
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421489
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2090
Składniki
Masło stop w mleku, ostudź. Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj masło z mlekiem, mąkę pszenną i krupczatkę, wsyp cynamon, dokładnie wyrób. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, ponownie wyrób.
Ciasto podziel na 8–9 części. Z każdej uformuj placuszek. Posmaruj olejem, posyp makiem lub sezamem, zwiń. Natnij boki, zwiń spiralnie wokół własnej osi, końce połącz, tworząc rogalik.
Przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie