Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki cynamonowe"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Masło stop w mleku, ostudź. Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj masło z mlekiem, mąkę pszenną i krupczatkę, wsyp cynamon, dokładnie wyrób. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, ponownie wyrób.
Ciasto podziel na 8–9 części. Z każdej uformuj placuszek. Posmaruj olejem, posyp makiem lub sezamem, zwiń. Natnij boki, zwiń spiralnie wokół własnej osi, końce połącz, tworząc rogalik.
Przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie