Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki marchewkowe ze śliwkowymi powidłami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder przesiej przez sito. Dodaj zimne masło, posiekaj. Dodaj startą marchewkę, dokładnie wyrób gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkuj na cieniutki placek, podsypując w razie potrzeby odrobiną mąki. Wykrój trójkąty, u podstawy każdego trójkąta ułóż po odrobinie powideł śliwkowych (lub inną ulubioną konfiturę albo dżem). Ciasno zwiń, formując rogaliki. Końce mocno dociśnij.
Rogaliki ułóż na blasze wyłożo nej papierem do pieczenia.
Piecz, aż rogaliki ładnie się zrumienią, 20-30 minut w temp. 180-200°C. Wyjmij, ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie