Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki marchewkowe ze śliwkowymi powidłami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 356
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 650
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 356
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 650
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder przesiej przez sito. Dodaj zimne masło, posiekaj. Dodaj startą marchewkę, dokładnie wyrób gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkuj na cieniutki placek, podsypując w razie potrzeby odrobiną mąki. Wykrój trójkąty, u podstawy każdego trójkąta ułóż po odrobinie powideł śliwkowych (lub inną ulubioną konfiturę albo dżem). Ciasno zwiń, formując rogaliki. Końce mocno dociśnij.
Rogaliki ułóż na blasze wyłożo nej papierem do pieczenia.
Piecz, aż rogaliki ładnie się zrumienią, 20-30 minut w temp. 180-200°C. Wyjmij, ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie