Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rogaliki półfrancuskie z nutellą"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10001
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2632
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1758
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 664
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3874
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10001
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2632
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1758
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 664
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3874
Składniki
ok. 70 minut • Porcja ok. 340 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 16 sztuk
Masło posiekaj z mąką, dodaj śmietanę. Zagnieć gładkie ciasto, uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki.
Do nutelli wmieszaj posiekane migdały (trochę zostaw na wierzch) i orzechy.
Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj na dwa okrągłe placki, każdy pokrój na 8 trójkątów i posmaruj warstwą nutelli z orzechami i migdałami.
Zwiń rogaliki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubym cukrem i migdałami.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 20-25 minut.Źródło: Kobieta i życie