Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rogaliki półfrancuskie z nutellą"
Konfitura z aronii i śliwek, jest to konfitura z dużą ilością witamin i jest...
Odsłon: 549
Dżem ze śliwek jest uniwersalnym dodatkiem do gofrów, naleśników, kruchego ci...
Odsłon: 4567
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 281
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 66
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 281
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 66
Składniki
ok. 70 minut • Porcja ok. 340 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 16 sztuk
Masło posiekaj z mąką, dodaj śmietanę. Zagnieć gładkie ciasto, uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki.
Do nutelli wmieszaj posiekane migdały (trochę zostaw na wierzch) i orzechy.
Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj na dwa okrągłe placki, każdy pokrój na 8 trójkątów i posmaruj warstwą nutelli z orzechami i migdałami.
Zwiń rogaliki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubym cukrem i migdałami.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 20-25 minut.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 418
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 586