Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rogaliki półfrancuskie z nutellą"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 933
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1895
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6461
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 933
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1895
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6461
Składniki
ok. 70 minut • Porcja ok. 340 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 16 sztuk
Masło posiekaj z mąką, dodaj śmietanę. Zagnieć gładkie ciasto, uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki.
Do nutelli wmieszaj posiekane migdały (trochę zostaw na wierzch) i orzechy.
Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj na dwa okrągłe placki, każdy pokrój na 8 trójkątów i posmaruj warstwą nutelli z orzechami i migdałami.
Zwiń rogaliki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubym cukrem i migdałami.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 20-25 minut.Źródło: Kobieta i życie