Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rogaliki półfrancuskie z nutellą"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 275
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3012
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 275
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3012
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
ok. 70 minut • Porcja ok. 340 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 16 sztuk
Masło posiekaj z mąką, dodaj śmietanę. Zagnieć gładkie ciasto, uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki.
Do nutelli wmieszaj posiekane migdały (trochę zostaw na wierzch) i orzechy.
Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj na dwa okrągłe placki, każdy pokrój na 8 trójkątów i posmaruj warstwą nutelli z orzechami i migdałami.
Zwiń rogaliki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubym cukrem i migdałami.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 20-25 minut.Źródło: Kobieta i życie