Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rogaliki półfrancuskie z nutellą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
ok. 70 minut • Porcja ok. 340 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 16 sztuk
Masło posiekaj z mąką, dodaj śmietanę. Zagnieć gładkie ciasto, uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki.
Do nutelli wmieszaj posiekane migdały (trochę zostaw na wierzch) i orzechy.
Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj na dwa okrągłe placki, każdy pokrój na 8 trójkątów i posmaruj warstwą nutelli z orzechami i migdałami.
Zwiń rogaliki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp grubym cukrem i migdałami.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 20-25 minut.Źródło: Kobieta i życie