Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż dodać? Sama nazwa pachnie tak błogo... :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1352
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1352
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Drożdże łączymy z ciepłą śmietaną, połową cukru i 100 g mąki. Zostawiamy do wyrośnięcia. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mieszanina drożdżowa wyrośnie, dodajemy resztę mąki, żółtka z cukrem i szczyptę soli. Mieszamy i dodajemy masło, dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość ok. 5 mm i kroimy na 8 trójkątów. Na każdy z nich kładziemy łyżeczkę nutelli i zwijamy od boku do wierzchołka. Układamy na blasze zgrabne rogaliki i smarujemy białkiem. Pieczemy ok. 20 min w temperaturze 200 stopni. Pycha :)