Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż dodać? Sama nazwa pachnie tak błogo... :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34662
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 904
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 247
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3897
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34662
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 904
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 247
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3897
Składniki
Drożdże łączymy z ciepłą śmietaną, połową cukru i 100 g mąki. Zostawiamy do wyrośnięcia. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mieszanina drożdżowa wyrośnie, dodajemy resztę mąki, żółtka z cukrem i szczyptę soli. Mieszamy i dodajemy masło, dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość ok. 5 mm i kroimy na 8 trójkątów. Na każdy z nich kładziemy łyżeczkę nutelli i zwijamy od boku do wierzchołka. Układamy na blasze zgrabne rogaliki i smarujemy białkiem. Pieczemy ok. 20 min w temperaturze 200 stopni. Pycha :)