Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2667
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1113
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2667
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1113
Składniki
Z 1/2 litra mleka, drożdży, 4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy rozczyn. Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Margarynę rozpuszczamy. Jajka z cukrem ucieramy mikserem. Do naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto ( mikserem z końcówką do ciast).
Ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy krem czekoladowy i zwijamy rogaliki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temp. 180 stopni.