Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 539
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10989
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 539
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10989
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Z 1/2 litra mleka, drożdży, 4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy rozczyn. Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Margarynę rozpuszczamy. Jajka z cukrem ucieramy mikserem. Do naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto ( mikserem z końcówką do ciast).
Ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy krem czekoladowy i zwijamy rogaliki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temp. 180 stopni.