Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z trzech składników z marmoladą i cukrem pudrem to pyszna słodkość dla dzieci, dla dorosłych do kawy czy nawet pyszna opcja na śniadanie na słodko. Przyznam się, że te rogaliki przez moje łakomstwo próbowałam jeść zaraz po wyjęciu z piekarnika. Niezbyt dobrze to się dla mnie skończyło, ponieważ poparzyłam się marmoladą…Także uważajcie i nie próbujcie ich na gorąco. Pachną i smakują obłędnie! Z tych porcji wyszło mi 36 sztuk rogalików
Mąkę przesiałam, dodałam śmietanę i pokrojone w kostkę masło. Zrobiłam kruszonkę i zagniatałam aż wszystkie składniki połączyły się w jednolity kawałek ciasta. Na 1 godzinę ciasto schowałam do lodówki. Po tym czasie podzieliłam je na 4 równe części i każdą z nich wałkowałam cienko by otrzymać w miarę równy okrąg ok. 30 cm średnicy. Taki okrąg podzieliłam na 8 części. Na najgrubszej części trójkąta łyżeczką nakładałam marmoladę i zwijałam w rogalika. Układałam rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
To co mogę poradzić to to, żeby końcówkę trójkąta chować pod spód rogalika, żeby podczas pieczenia nie rozkleił się, jeśli ułoży się rogalika końcówką cienką do spodu to rogalik pięknie się wypiecze.
Piekłam moje rogaliki w 200 stopniach przez ok. 15 -20 minut do zarumienienia się.
Oto prosty i szybki przepis na faworki bez jajek. Różnią się od tych tradycyj...
Odsłon: 22298
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 187
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 52
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 98
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 73
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 143
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 187
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 52
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 98
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 73
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 143
Składniki
Mąkę przesiałam, dodałam śmietanę i pokrojone w kostkę masło. Zrobiłam kruszonkę i zagniatałam aż wszystkie składniki połączyły się w jednolity kawałek ciasta. Na 1 godzinę ciasto schowałam do lodówki. Po tym czasie podzieliłam je na 4 równe części i każdą z nich wałkowałam cienko by otrzymać w miarę równy okrąg ok. 30 cm średnicy. Taki okrąg podzieliłam na 8 części. Na najgrubszej części trójkąta łyżeczką nakładałam marmoladę i zwijałam w rogalika. Układałam rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
To co mogę poradzić to to, żeby końcówkę trójkąta chować pod spód rogalika, żeby podczas pieczenia nie rozkleił się, jeśli ułoży się rogalika końcówką cienką do spodu to rogalik pięknie się wypiecze. Piekłam moje rogaliki w 200 stopniach przez ok. 15 -20 minut do zarumienienia się.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 45
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2772