Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladka z bagietki nadziewana aromatyczną pastą"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4605
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4605
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i drobno siekam. Ser żółty ścieram na tarce o małych otworkach. Marchewkę obieram, płuczę, również ścieram drobno na tarce. Oczyszczony seler i opłukany szczypiorek drobno siekam.
Wszystkie rozdrobnione mieszam z majonezem, przyprawiam. Z bagietek odcinam końce, rozcinam bułki z jednego boku i wydrążam. Napełniam pastą, układam paski z papryki i ciasno zwijam roladki. Owijam w folię i chłodzę w lodówce. Kroję w ukośne plasterki.
Porcja zawiera ok. 290 kcal. : ok. 30 min + chłodzenie. Porcja kosztuje ok. 1,50 zł.Źródło: Tina