Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladka z bagietki nadziewana aromatyczną pastą"
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 13271
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 51
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 39
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 67
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 13271
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 51
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 39
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 67
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i drobno siekam. Ser żółty ścieram na tarce o małych otworkach. Marchewkę obieram, płuczę, również ścieram drobno na tarce. Oczyszczony seler i opłukany szczypiorek drobno siekam.
Wszystkie rozdrobnione mieszam z majonezem, przyprawiam. Z bagietek odcinam końce, rozcinam bułki z jednego boku i wydrążam. Napełniam pastą, układam paski z papryki i ciasno zwijam roladki. Owijam w folię i chłodzę w lodówce. Kroję w ukośne plasterki.
Porcja zawiera ok. 290 kcal. : ok. 30 min + chłodzenie. Porcja kosztuje ok. 1,50 zł.Źródło: Tina