Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodki chlebek ze śliwkami"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 267
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 989
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 267
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 989
Składniki
Śliwki pokrój w paseczki, a banany obierz i rozgnieć widelcem. Przełóż do miski, wbij jajka, dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodaj pozostałe . Wyrób mikserem na jednolitą masę.
Masę przełóż do formy keksowej (30 x 11 cm) wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wierzch udekoruj orzechami pekan lub włoskimi.
Piecz w temperaturze 180°C około godziny. Przed wyjęciem z piekarnika włóż patyczek i sprawdź, czy ciasto jest suche. Wyjmij na kratkę kuchenną i wystudź.Źródło: Takie jest życie