Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodki chlebek ze śliwkami"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8947
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8947
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Śliwki pokrój w paseczki, a banany obierz i rozgnieć widelcem. Przełóż do miski, wbij jajka, dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodaj pozostałe . Wyrób mikserem na jednolitą masę.
Masę przełóż do formy keksowej (30 x 11 cm) wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wierzch udekoruj orzechami pekan lub włoskimi.
Piecz w temperaturze 180°C około godziny. Przed wyjęciem z piekarnika włóż patyczek i sprawdź, czy ciasto jest suche. Wyjmij na kratkę kuchenną i wystudź.Źródło: Takie jest życie