Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodki chlebek ze śliwkami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Śliwki pokrój w paseczki, a banany obierz i rozgnieć widelcem. Przełóż do miski, wbij jajka, dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodaj pozostałe . Wyrób mikserem na jednolitą masę.
Masę przełóż do formy keksowej (30 x 11 cm) wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wierzch udekoruj orzechami pekan lub włoskimi.
Piecz w temperaturze 180°C około godziny. Przed wyjęciem z piekarnika włóż patyczek i sprawdź, czy ciasto jest suche. Wyjmij na kratkę kuchenną i wystudź.Źródło: Takie jest życie