Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodki chlebek ze śliwkami"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 43
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1496
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 299
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3276
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 556
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 43
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1496
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 299
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3276
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 556
Składniki
Śliwki pokrój w paseczki, a banany obierz i rozgnieć widelcem. Przełóż do miski, wbij jajka, dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodaj pozostałe . Wyrób mikserem na jednolitą masę.
Masę przełóż do formy keksowej (30 x 11 cm) wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wierzch udekoruj orzechami pekan lub włoskimi.
Piecz w temperaturze 180°C około godziny. Przed wyjęciem z piekarnika włóż patyczek i sprawdź, czy ciasto jest suche. Wyjmij na kratkę kuchenną i wystudź.Źródło: Takie jest życie