Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słoneczny chleb z miodem"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1284
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 50
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1284
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 50
Składniki
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło, cukier, miód, aromat i skórkę. Wbij jajko, wymieszaj i po chwili dodaj drugie.
Gdy ciasto zrobi się wilgotne, bardzo delikatnie połącz powstałą masę z malinami i siekanymi migdałami.
Przełóż ciasto do natłuszczonej keksówki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 st. C przez ok. 60 min (do suchego patyczka).
Zostaw chlebek do ostygnięcia na ok. 20 min. Przestudzony chlebek można polać gotowym lukrem o aromacie pomarańczowym lub cytrynowym.
Czas przygotowania: 30 minut 250 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień