Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słoneczny chleb z miodem"
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 147
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 160
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 44
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 63
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 147
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 160
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 44
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 63
Składniki
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło, cukier, miód, aromat i skórkę. Wbij jajko, wymieszaj i po chwili dodaj drugie.
Gdy ciasto zrobi się wilgotne, bardzo delikatnie połącz powstałą masę z malinami i siekanymi migdałami.
Przełóż ciasto do natłuszczonej keksówki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 st. C przez ok. 60 min (do suchego patyczka).
Zostaw chlebek do ostygnięcia na ok. 20 min. Przestudzony chlebek można polać gotowym lukrem o aromacie pomarańczowym lub cytrynowym.
Czas przygotowania: 30 minut 250 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień