Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słoneczny chleb z miodem"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 331
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 96
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17111
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 331
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 96
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17111
Składniki
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło, cukier, miód, aromat i skórkę. Wbij jajko, wymieszaj i po chwili dodaj drugie.
Gdy ciasto zrobi się wilgotne, bardzo delikatnie połącz powstałą masę z malinami i siekanymi migdałami.
Przełóż ciasto do natłuszczonej keksówki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 st. C przez ok. 60 min (do suchego patyczka).
Zostaw chlebek do ostygnięcia na ok. 20 min. Przestudzony chlebek można polać gotowym lukrem o aromacie pomarańczowym lub cytrynowym.
Czas przygotowania: 30 minut 250 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień