Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sam przepis nie jest skomplikowany. Tak naprawdę potrzeba kilku składników i to wszystko. Zrobienie i przygotowanie własnego chleba daje dużą satysfakcję.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 194
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22432
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 217
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 194
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22432
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 217
Składniki
W ciepłej wodzie mieszamy drożdże. W misce mieszamy obie mąki i olej. Dodajemy drożdże. Całość mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wkładamy wyrośnięte ciasto do formy. Posypujemy ziarnami słonecznika. Odstawiamy ciasto do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Studzimy