Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sam przepis nie jest skomplikowany. Tak naprawdę potrzeba kilku składników i to wszystko. Zrobienie i przygotowanie własnego chleba daje dużą satysfakcję.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 545
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 746
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3809
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 545
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 746
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3809
Składniki
W ciepłej wodzie mieszamy drożdże. W misce mieszamy obie mąki i olej. Dodajemy drożdże. Całość mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wkładamy wyrośnięte ciasto do formy. Posypujemy ziarnami słonecznika. Odstawiamy ciasto do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Studzimy