Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sam przepis nie jest skomplikowany. Tak naprawdę potrzeba kilku składników i to wszystko. Zrobienie i przygotowanie własnego chleba daje dużą satysfakcję.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36152
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36152
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
W ciepłej wodzie mieszamy drożdże. W misce mieszamy obie mąki i olej. Dodajemy drożdże. Całość mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wkładamy wyrośnięte ciasto do formy. Posypujemy ziarnami słonecznika. Odstawiamy ciasto do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Studzimy