Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sam przepis nie jest skomplikowany. Tak naprawdę potrzeba kilku składników i to wszystko. Zrobienie i przygotowanie własnego chleba daje dużą satysfakcję.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326698
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12122
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16995
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326698
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12122
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16995
Składniki
W ciepłej wodzie mieszamy drożdże. W misce mieszamy obie mąki i olej. Dodajemy drożdże. Całość mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wkładamy wyrośnięte ciasto do formy. Posypujemy ziarnami słonecznika. Odstawiamy ciasto do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Studzimy