Do góry

Przekąski Przepis na:

Biała kiełbasa w piwie

Biała kiełbasa w piwie

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 393

Dodano:

Odsłon: 1550

Dobre danie wielkanocne

Składniki

  • 60 dag białej kiełbasy
  • 2-3 szlanki piwa
  • 2 cebule
  • łyżka smalcu
  • łyżka mąki
  • sok z cytryny
  • vegeta
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piwo wlać do rondla i zagotować. Do wrzącego włożyć kiełbasę. Gotować ją na małym ogniu przez 15 min (piwo nie powinno się mocno gotować). Cebulę posiekać, lekko podsmażyć na smalcu, oproszyć mąką, zrumienić, zalać piwem od kiełbasy, wymieszać i zagotować. Sos przyprawić sokiem z cytryny i vegetą. Kiełbasę wyjąć z piwa, pokroić skośnie na plasterki, zalać gorącym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń