Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na zdrowy i pyszny chleb pełnoziarnisty.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Składniki
W misce wymieszać mąkę, drożdże, sól. Cukier rozpuścić w ciepłej wodzie, po czym dolać ją do mąki i całość wymieszać. Do ciasta można dosypać rożne dodatki m.in.: słonecznik, pestki dyni, suszone śliwki, zioła prowansalskie itp.
Ciasto wylać do keksówki ( długość ok 30 cm, nasmarowana tłuszczem i wysypana mąką) , przykryć ściereczką i odstawić na 40 minut do wyrośnięcia.
Chleb piec w temperaturze 200 stopni ( najlepiej bez termoobiegu) ok. 40 minut.