Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, doskonała na zimno do kanapek zamiast wędlin ze sklepu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12560
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12560
Składniki
Szynkę umyć, nakłuwać nożem - w dziurki wsadzić obrany czosnek. Natrzeć solą i pieprzem zmielonym, odstawić na kilka godzin.
Do garnka ze wrzątkiem włożyć szynkę +sól , pieprz ziarnka, liście laurowe. Gotować do miękkości ok 1,30 h - nakłuć widelcem - jeśli nie wypływa białko szynka jest ugotowana.