Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki, wrzucić do garnka zalać ½ szk. wody, zaparzyć. Dodać masło, dusić 10-15 min. Dodać śmietanę i rozdrobnione bułki (nie moczone). Dusić 5-10 min. Wystudzić i zmielić dodając do mielenia ser. Dodać jajka, kaszkę, przyprawić. Przełożyć do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 1 godz. w temp. 200st. C aż się lekko zrumieni.