Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, smaczne,łatwe
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2659
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2659
Składniki
Obrac tłuszcz z udek,stopic,udka obsypac przyprawą do kurczaka,upiec na kurzym tłuszczu do miękkości,upieczone udka obrac i zmiksowac razem z tłuszczem spod pieczenia,Do masy dodac 5 żółtek a z białek ubic pianę.Bułkę świeżą zmiksowac i dodac do masy,dodac troszkę cuury,majeranku,sól,pieprz,kminek mielony a na końcu delikatnie wmieszac białka.Piec w 180 st ok 45min(jeśli dobry piec)bo czasem trzeba piec dłużej.