Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, smaczne,łatwe
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1072
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13626
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1072
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13626
Składniki
Obrac tłuszcz z udek,stopic,udka obsypac przyprawą do kurczaka,upiec na kurzym tłuszczu do miękkości,upieczone udka obrac i zmiksowac razem z tłuszczem spod pieczenia,Do masy dodac 5 żółtek a z białek ubic pianę.Bułkę świeżą zmiksowac i dodac do masy,dodac troszkę cuury,majeranku,sól,pieprz,kminek mielony a na końcu delikatnie wmieszac białka.Piec w 180 st ok 45min(jeśli dobry piec)bo czasem trzeba piec dłużej.