Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, smaczne,łatwe
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 74
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 74
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Składniki
Obrac tłuszcz z udek,stopic,udka obsypac przyprawą do kurczaka,upiec na kurzym tłuszczu do miękkości,upieczone udka obrac i zmiksowac razem z tłuszczem spod pieczenia,Do masy dodac 5 żółtek a z białek ubic pianę.Bułkę świeżą zmiksowac i dodac do masy,dodac troszkę cuury,majeranku,sól,pieprz,kminek mielony a na końcu delikatnie wmieszac białka.Piec w 180 st ok 45min(jeśli dobry piec)bo czasem trzeba piec dłużej.