Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe bułeczki upieczone na bazie mąki pełnoziarnistej oraz buraków, co nadaje im ciekawy smak oraz interesujący kolor. Bułeczki są proste i szybkie w przygotowaniu, bez wyrabiania i wyrastania ciasta.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24459
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 186
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 391
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 563
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24459
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 186
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 391
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 563
Składniki
Buraka obrać ze skórki i umyć, pokroić go z kostkę i zblendować z jajkami na gładką masę (lub możecie zblendować tak, że zostaną małe kawałki buraka jeśli chcecie czuć je w gotowych bułeczkach) Do masy dodać mąkę oraz płatki i jogurt, wymieszać dokładnie Masę doprawić Przelać masę do ceramicznych kokilek Piec około 40-45 minut w 190 stopniach