Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10370
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4202
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423389
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10370
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4202
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423389
Składniki
Na niewielkiej ilośći tłuszczu podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przekładamy na talerzyk. Na patelnię z niedużą ilością oleju wrzucamy mięso, przyprawiamy do smaku(musi być pikantne) i smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy cebulę, pokrojoną w kostke paprykę i ogórek. Wszystko dobrze mieszamy i jeszcze chwile podsmażamy. Następnie rozkładamy na mięsie plasterki sera i przykrywamy na chwilę patelnię aby ser się roztopił. Na koniec wszystko dobrze mieszamy. Tym sposobem mamy gotowy farsz do bułeczek.
Z bułek odkrajamy górną część (ale tak by potem można było je wyciętymi "kapeluszami"przykryć). Wydrążamy bułki, smarujemy środek spora ilością majonezu, na to kładziemy plaster pomidora a następnie farsz i przykrywamy bułkowym "kapeluszem". Można podawać od razu, można też włożyć jeszcze na chwilę gotowe bułki do piekarnika i chwile podpiec by stały się chrupiące. Smacznego:)