Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 67
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 67
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Składniki
Na niewielkiej ilośći tłuszczu podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przekładamy na talerzyk. Na patelnię z niedużą ilością oleju wrzucamy mięso, przyprawiamy do smaku(musi być pikantne) i smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy cebulę, pokrojoną w kostke paprykę i ogórek. Wszystko dobrze mieszamy i jeszcze chwile podsmażamy. Następnie rozkładamy na mięsie plasterki sera i przykrywamy na chwilę patelnię aby ser się roztopił. Na koniec wszystko dobrze mieszamy. Tym sposobem mamy gotowy farsz do bułeczek.
Z bułek odkrajamy górną część (ale tak by potem można było je wyciętymi "kapeluszami"przykryć). Wydrążamy bułki, smarujemy środek spora ilością majonezu, na to kładziemy plaster pomidora a następnie farsz i przykrywamy bułkowym "kapeluszem". Można podawać od razu, można też włożyć jeszcze na chwilę gotowe bułki do piekarnika i chwile podpiec by stały się chrupiące. Smacznego:)