Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i smaczne.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3433
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4114
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73475
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 553
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15637
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3433
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4114
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73475
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 553
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15637
Składniki
Rozłóż cisto na stolnicy i pokrój je na osiem trójkątów.
Ser pokrój w kostkę , a szynkę w paski o szerokości 3-4 cm i długości 6-8 cm.
Na każdym trójkącie ciasta połóż kawałek szynki oraz kilka kostek sera.
Zwiń ciasto francuskie, formując rogaliki.
Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni, a następnie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem z odrobiną soli.
Piec przez 15 minut w piekarniku podgrzanym uprzednio do temperatury 190C.
RADA: By uniknąć wypływania sera, posmaruj narożne fragmenty ciasta białkiem, jeszcze przed zwinięciem go w rogaliki.