Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś w zamian tych "pysznych" wędlin, które mamy w sklepach. Przepis zapożyczony z wyszperanej gazetki...
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Wszystkie składniki mielimy. Przetapiamy słoninę, jak się wytopi dodajemy kiełbasę, po 10 minutach pieczarki i znów po 10 min paprykę. Mieszamy dokładnie i przyprawiamy. Gorące rozlewamy ostrożnie do słoików i ustawiamy dnem do góry. Najlepsze jest na drugi dzień.
Mnie z tych proporcji wyszło 6 sporych słoików ale błyskawicznie się rozeszło po znajomych :) kto spróbował to chciał więcej:) P.S. Chcę dodawać zdjęcia ale mam mały problem - nie mogę wycelować z rozmiarem, albo jest za duże albo za małe. Macie jakiś pomysł?