Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19820
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4103
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19820
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4103
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszać. Dodać wodę i mleko.
Wyrobić ciasto łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. Wyłożyć masę na blaszkę(12 cm-40 cm) wysmarowaną masłem. Odstawić do wyrośnięcia na 30min.
Wstawić do nagrzanego pieca( 180 st.) Piec 90 min. Po upieczeniu wyjąć z blachy.
Czasami zamiast pestek dyni dodaję rodzynki lub drobno pokrojone suszone śliwki. Chlebek najlepiej smakuje z samym masłem.