Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1350
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5872
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8845
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18550
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1350
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5872
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8845
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18550
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszać. Dodać wodę i mleko.
Wyrobić ciasto łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. Wyłożyć masę na blaszkę(12 cm-40 cm) wysmarowaną masłem. Odstawić do wyrośnięcia na 30min.
Wstawić do nagrzanego pieca( 180 st.) Piec 90 min. Po upieczeniu wyjąć z blachy.
Czasami zamiast pestek dyni dodaję rodzynki lub drobno pokrojone suszone śliwki. Chlebek najlepiej smakuje z samym masłem.