Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 969
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11906
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5102
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 969
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11906
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5102
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszać. Dodać wodę i mleko.
Wyrobić ciasto łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. Wyłożyć masę na blaszkę(12 cm-40 cm) wysmarowaną masłem. Odstawić do wyrośnięcia na 30min.
Wstawić do nagrzanego pieca( 180 st.) Piec 90 min. Po upieczeniu wyjąć z blachy.
Czasami zamiast pestek dyni dodaję rodzynki lub drobno pokrojone suszone śliwki. Chlebek najlepiej smakuje z samym masłem.