Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 164
Dodano: 24.09.2014
Odsłon: 1944
> 6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie masła klarowanego
85 g Masła 83% tłuszczu
Podgrzej w rondelku na średnim ogniu masło, aż do całkowitego roztopienia. Sitko wyłóż ręcznikiem papierowym. Odcedź na sitku roztopiony tłuszcz od białej piany. Po zastygnięciu masła klarowanego nie trzeba przechowywać w lodówce, ponieważ białko zostało oddzielone od tłuszczu.
Roztapianie czekolady w mikrofalówce
140 g Callebaut W2NV - biała kuwertura
W kuchence mikrofalowej roztop 140 g białej czekolady. Użyj kilku cykli po 10-30 sek. o mocy 800-1000W i mieszaj pomiędzy nimi.
Przygotowanie kremu z białej czekolady i pistacji
25 g Oleju rzepakowego lub słonecznikowego
20 g Masła klarowanego
30 g Cukru inwertowanego
50 g Pâte Amande
70 g Callebaut Pistachio
20 g Mycryo
10 g Truskawki Texturas
Do płynnej czekolady dodaj 25 g oleju, 20 g masła klarowanego, 30 g cukru inwertowanego, 50g pasty migdałowej, 70 g pasty pistacjowej i 20 g masła kakaowego.
Przelej wszystkie składniki do blendera. Miksuj tak długo, aż uzyskasz jednolitą masę i składniki dobrze się połączą.
Przelej krem do miski i mieszaj od czasu do czasu, aż temperatura masy spadnie do 23°C. Dodaj 10 g truskawek liofilizowanych. Wszystko wymieszaj i przełóż do worka cukierniczego. Napełnij słoik, miseczkę lub inny pojemnik.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pesto 30 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Składników też nie można znaleźć w żadnym sklepie...0 Kto głosował? | Odpowiedz