Do góry

Śniadania Przepis na:

Soczysty schab na kanapki

Soczysty schab na kanapki

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 268

Wyśmienity soczysty schabik na kanapki

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy
  • majonez
  • musztarda
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Soczysty schab na kanapki

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy zimną wodę.
    Dodajemy przyprawy: sól ( 1 łyżka), pieprz ziarnisty kilka ziarenek, 2 łyżki majeranku, 3 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego.
    Następnie 2 łyżki majonezu i 1 łyżkę musztardy.
    W zimnej zalewie zanurzamy schab.
    Gotujemy aż do wrzenia.
    Wyłączmy. Nie wyjmujemy mięsa z garnka. Czekamy aż ostygnie i ponownie gotujemy.
    Po całkowitym wystudzeniu mięso jest gotowe do jedzenia.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń