Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1304
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1304
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Piwo wlać do rondla i zagotować. Do wrzącego włożyć kiełbasę. Gotować ją na małym ogniu przez 15 min (piwo nie powinno się mocno gotować). Cebulę posiekać, lekko podsmażyć na smalcu, oproszyć mąką, zrumienić, zalać piwem od kiełbasy, wymieszać i zagotować. Sos przyprawić sokiem z cytryny i vegetą. Kiełbasę wyjąć z piwa, pokroić skośnie na plasterki, zalać gorącym sosem.