Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schaby z piekarnika, podawane z puree ziemniaczanym i warzywami z patelni (fasolka szparagowa, cukinia, papryka) w sosie maślanym
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 116
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 116
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Składniki
Kotlety przyprawiamy. Ja wsypałam do miski majeranek, przyprawę i paprykę w proszku. 'Panierujemy' mięso w przyprawach i kładziemy na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Obsmażamy po kilka minut z obu stron
W naczyniu żaroodpornym poukładaj pokrojoną w plastry cebulę i dwa posiekane ząbki czosnku. Ułóż na niej podsmażone kotlety. Na patelnię wlej 2 szklanki wody, dodaj kostkę mięsną, chwilę zagotuj. Całość z patelni wlej do mięsa, na wierzch również ułóż trochę cebuli. Naczynie wstaw do piekarnika 220 stopni na ok. godzinę.
Gotowe danie można podać z ziemniaczanym puree i warzywami :) Smacznego :)