Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski schaboszczak, szybki w przygotowaniu i zawsze bardzo smaczny :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2599
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2599
Składniki
Schab opłukać, osuszyć i doprawić solą i pieprzem po obu stronach. Jajka roztrzepać, zanurzyć w nich każdy kotlet i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Po usmażeniu kotletów wlać na patelnię pozostałe roztrzepane jajka i smażyć tak aby delikatnie się ścięły, ale brzegi powinny być przyrumienione. Ułożyć na każdym kotlecie aby był przykryty. Podawać z ziemniakami i sałatą ze śmietaną, odrobiną soli, cukru i świeżo poszatkowanego koperku. Można użyć innych ulubionych dodatków do obiadu:tarte buraczki,moje buraczki w sosie jogurtowym(są na smakerku), ogórki kiszone, grzybki marynowane, marchewka glazurowana itd. Smacznego :)