Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski schaboszczak, szybki w przygotowaniu i zawsze bardzo smaczny :)
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 103
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 35
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 103
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykon...
Odsłon: 142
Smaczne placki ziemniaczane, proste i tanie. Ta porcja wystarczy na obiad dla...
Odsłon: 224
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 103
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 35
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 103
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykon...
Odsłon: 142
Smaczne placki ziemniaczane, proste i tanie. Ta porcja wystarczy na obiad dla...
Odsłon: 224
Składniki
Schab opłukać, osuszyć i doprawić solą i pieprzem po obu stronach. Jajka roztrzepać, zanurzyć w nich każdy kotlet i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Po usmażeniu kotletów wlać na patelnię pozostałe roztrzepane jajka i smażyć tak aby delikatnie się ścięły, ale brzegi powinny być przyrumienione. Ułożyć na każdym kotlecie aby był przykryty. Podawać z ziemniakami i sałatą ze śmietaną, odrobiną soli, cukru i świeżo poszatkowanego koperku. Można użyć innych ulubionych dodatków do obiadu:tarte buraczki,moje buraczki w sosie jogurtowym(są na smakerku), ogórki kiszone, grzybki marynowane, marchewka glazurowana itd. Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Francuski pasztet wiejski
Wędliny
Podwędzana, krwista wiejska kiełbasa z Turyngii. Przepis na 5,5 kg.
Wędliny
Szynka gotowana w herbacie
Wędliny
Szynka gotowana w majonezie
Francuski pasztet wiejski
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 103
Podwędzana, krwista wiejska kiełbasa z Turyngii. Przepis na 5,5 kg.
Smaczna, wpadająca w oko, kiełbasa z Turyngii. Obok z pasztetową ze szczypior...
Odsłon: 248