Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący kotlecik schabowy przepleciony boczkiem:) szybko i smacznie:)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1603
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1006
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1603
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1006
Składniki
Przygotować marynatę - oliwa z oliwek, obie papryki i chili con carne (można dodać ziół prowansalskich)
Schab delikatnie rozbić i naciąć z dwóch końców, Przez dziury przełożyć boczek.
Namoczyć przyrządzone kotlety w marynacie (ok 2 godzin, można również zostawić je na noc wtedy bardziej "przejdą" przyprawami)
Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę marynaty spod kotletów i smażyć aż się zarumienią.