Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący kotlecik schabowy przepleciony boczkiem:) szybko i smacznie:)
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 363
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1274
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 363
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1274
Składniki
Przygotować marynatę - oliwa z oliwek, obie papryki i chili con carne (można dodać ziół prowansalskich)
Schab delikatnie rozbić i naciąć z dwóch końców, Przez dziury przełożyć boczek.
Namoczyć przyrządzone kotlety w marynacie (ok 2 godzin, można również zostawić je na noc wtedy bardziej "przejdą" przyprawami)
Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę marynaty spod kotletów i smażyć aż się zarumienią.