Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny smak naszego polskiego schabowego
Jak przygotować idealne naleśniki? Wbrew pozorom, nie jest to wcale łatwe. Ni...
Odsłon: 58443
Najprostszy na świecie przepis na pyszny chleb. Wsypujesz mieszasz i pieczesz...
Odsłon: 636
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 207
Najprostszy na świecie przepis na pyszny chleb. Wsypujesz mieszasz i pieczesz...
Odsłon: 636
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 207
Składniki
Mięso rozbijamy dokładnie na dość duże i cienkie kotlety. Można je przykryć do tłuczenia kawałkiem folii, wtedy unikniemy uszkodzenia mięsa. Cebule pokroić w piórka. Kotlety ułożyć w misce, przekładając je cebulą, doprawiając solą i pieprzem. Całość zalać mlekiem. Odstawić na min. 2-3 godziny. Następnie dokładnie odsączyć, można wytrzeć papierowym ręcznikiem. (Zapobiegnie to odklejaniu się panierki.) Przygotować 3 talerze. Do jednego wsypać mąkę, do drugiego wbić jajka i je roztrzepać, a do trzeciego bułkę tartą. Kotlety panierować standardowo najpierw w mące, potem w jajku a następnie w bułce tartej. Pamiętajmy, że panierować należy tuż przed smażeniem. Na patelni rozgrzać smalec. Smalec nada kotletowi smak i chrupkość. Początkowo smażymy na dużym ogniu. Gdy panierka się przyrumieni z obu stron należy zmniejszyć gaz. Kotlet powinien się smażyć około 15 minut. W trakcie smażenia obracamy go kilka razy.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Wędliny
Bułgarska kiełbasa Łukanka
Wędliny
Schab pieczony w przyprawach
Wędliny
Schab gotowany 10 minut - soczysty i kruchy
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Bardzo smaczna biała kaszanka, idealna na wiosennego grilla, zrobiona z kaszy...
Odsłon: 73
Bułgarska kiełbasa Łukanka
Łukanka (Bułgarska, podsuszana i spłaszczona kiełbasa w jelicie wołowym, w śr...
Odsłon: 891