Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE, ŁADNIE WYGLĄDA NA TALERZU WIĘC ŚWIETNIE NADAJE SIĘ DLA GOŚCI, KROJONE W PLASTERKI NA ZIMNO NADAJE SIĘ NA PRZYSTAWKĘ
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule drobno posiekać. wszystko usmażyć na patelni
schab pokroić na porcje jak na kotlety, cienko ubić, doprawić solą i pieprzem
żółtka i białka dać osobno. białka ubic na sztywna pianę. kotlety posmarować żółtkiem, na każdym położyć trochę pieczarek, złożyć na pół. jeszcze raz posmarować żółtkiem. obtoczyć w bułce tartej, na końcu w ubitym na sztywno białku
smażyć z obydwu stron w dużej ilości gorącego tłuszczu
podawać z ziemniakami lub smażonymi półksiężycami i surówką /u mnie w przepisach/ życzę smacznego