Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety schabowe z piekarnika"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 289
Składniki
Kotlety włóż do wrzątku z sokiem z cytryny, skórką z cytryny, wyciśniętym czosnkiem i szczyptą ziół prowansalskich. Całość gotuj 5 minut i wyjmij.
Bułkę tartą wymieszaj z otrębami, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem. Na talerzyk wlej białka i roztrzep z solą i pieprzem.
Kotlety zanurz w białku i posmaruj panierką, mocno dociskając ją do mięsa. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.Źródło: Na żywo