Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet drobiowy we francuskiej skórce"
Domowy, drobiowy pasztet bez glutenu i jajek ! Przepis jak najbardziej dietet...
Odsłon: 21398
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 4571
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3910
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 293
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 441
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3910
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 293
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 441
Składniki
Wątróbkę oczyść i pokrój w mniejszą kostkę. Włóż do misy, dodaj tymianek, dopraw solą i pieprzem. Całość zalej winem i odstaw na noc do lodówki. Część wątróbki odłóż, a resztę zmiksuj. Do piure dodaj kawałki masła i wbij jajka. Ponownie zmiksuj. Masę wątróbkową wlej do misy. Wrzuć pokrojone mango, borówki, pistacje i resztę wątróbki.
Ciasto francuskie rozwałkuj na dwa placki. Formę na pasztet wysmaruj masłem i dokładnie wyłóż jednym kawałkiem ciasta. Wlej masę i przykryj resztą ciasta. Krawędzie i plaster ciasta do przykrycia posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 60 minut w temperaturze 150 °C.
W rondelku skarmelizuj cukier. Następnie dodaj dowolne owoce (porzeczki, wiśnie) i wlej wino. Całość podgrzewaj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Gotowy, wystudzony pasztet pokrój w grubsze plastry. Podawaj z pieczywem czosnkowym, polany sosem porzeczkowym.Źródło: Na żywo
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 19933
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1505