Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny, smaczny pasztet przygotowany z mięsa z rosołu to świetny pomysł na zagospodarowanie tzw. „resztek”, do tego jest niezwykle szybki w wykonaniu. Nic się nie marnuje, mięso oraz warzywa z rosołu są ponownie wykorzystane. Jeśli mam mniejsze porcje mięsa, zwykle je mrożę, a gdy już się uzbiera odpowiednia ilość – wtedy robię pasztet.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 187
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 773
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 479
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666440
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 187
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 773
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 479
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666440
Składniki
Mięso wraz ze skórą oddzielamy od kości i chrząstek. Wraz z warzywami, namoczoną bułką mielimy za pomocą maszynki do mięsa lub blendujemy. Dodajemy jajka, bułkę tartą, ok ¼-1/2 szkl. szklanki rosołu oraz przyprawy. Całą masę dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, a następnie przekładamy do blaszki, którą warto wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wierzch pasztetu również posypujemy bułką tartą. Pasztet pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.