Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny, smaczny pasztet przygotowany z mięsa z rosołu to świetny pomysł na zagospodarowanie tzw. „resztek”, do tego jest niezwykle szybki w wykonaniu. Nic się nie marnuje, mięso oraz warzywa z rosołu są ponownie wykorzystane. Jeśli mam mniejsze porcje mięsa, zwykle je mrożę, a gdy już się uzbiera odpowiednia ilość – wtedy robię pasztet.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3570
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 391
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3570
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 391
Składniki
Mięso wraz ze skórą oddzielamy od kości i chrząstek. Wraz z warzywami, namoczoną bułką mielimy za pomocą maszynki do mięsa lub blendujemy. Dodajemy jajka, bułkę tartą, ok ¼-1/2 szkl. szklanki rosołu oraz przyprawy. Całą masę dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, a następnie przekładamy do blaszki, którą warto wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wierzch pasztetu również posypujemy bułką tartą. Pasztet pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.