Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny, smaczny pasztet przygotowany z mięsa z rosołu to świetny pomysł na zagospodarowanie tzw. „resztek”, do tego jest niezwykle szybki w wykonaniu. Nic się nie marnuje, mięso oraz warzywa z rosołu są ponownie wykorzystane. Jeśli mam mniejsze porcje mięsa, zwykle je mrożę, a gdy już się uzbiera odpowiednia ilość – wtedy robię pasztet.
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 202
Kotleciki z cukinii w chrupiącej panierce możemy podać jako przekąskę lub z d...
Odsłon: 30523
Jak ja to lubię, zapiekanki z pieczarkami to moje ulubione jedzonko , często...
Odsłon: 433
Polecam smaczną i łatwą w przygotowaniu mizerię w oleju do słoików na zimę .
Odsłon: 25934
Szybki i lekki letni obiad. Ziemniaki, jajko sadzone i mizeria.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 2386
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 202
Kotleciki z cukinii w chrupiącej panierce możemy podać jako przekąskę lub z d...
Odsłon: 30523
Jak ja to lubię, zapiekanki z pieczarkami to moje ulubione jedzonko , często...
Odsłon: 433
Polecam smaczną i łatwą w przygotowaniu mizerię w oleju do słoików na zimę .
Odsłon: 25934
Szybki i lekki letni obiad. Ziemniaki, jajko sadzone i mizeria.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 2386
Składniki
Mięso wraz ze skórą oddzielamy od kości i chrząstek. Wraz z warzywami, namoczoną bułką mielimy za pomocą maszynki do mięsa lub blendujemy. Dodajemy jajka, bułkę tartą, ok ¼-1/2 szkl. szklanki rosołu oraz przyprawy. Całą masę dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, a następnie przekładamy do blaszki, którą warto wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wierzch pasztetu również posypujemy bułką tartą. Pasztet pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.