Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny, smaczny pasztet przygotowany z mięsa z rosołu to świetny pomysł na zagospodarowanie tzw. „resztek”, do tego jest niezwykle szybki w wykonaniu. Nic się nie marnuje, mięso oraz warzywa z rosołu są ponownie wykorzystane. Jeśli mam mniejsze porcje mięsa, zwykle je mrożę, a gdy już się uzbiera odpowiednia ilość – wtedy robię pasztet.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Mięso wraz ze skórą oddzielamy od kości i chrząstek. Wraz z warzywami, namoczoną bułką mielimy za pomocą maszynki do mięsa lub blendujemy. Dodajemy jajka, bułkę tartą, ok ¼-1/2 szkl. szklanki rosołu oraz przyprawy. Całą masę dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, a następnie przekładamy do blaszki, którą warto wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wierzch pasztetu również posypujemy bułką tartą. Pasztet pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.