Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Składniki
Biszkopt: Jaja z cukrem ubić na białą, puszystą masę, dodać mąkę i dobrze wymieszać łyżką drewnianą. Wylać na blaszkę 25cmx40cm i piec w temp 160-170 stopni na złoty kolor. Ostudzone ciasto przekroić na pół.
Masa: Galaretkę rozrobić dzień wcześniej. Każdy kolor rozrobić w szklance wody i wylać na płaską powierzchnię (np talerz), tak by można było pokroić w kostkę. Margarynę z cukrem i żółtkami ubić na puch. Mleko zagotować i w gorącym rozpuścić namoczoną żelatynę. Pozostawić do ostygnięcia i lekkiego zżelowania. Do wcześniej zmiksowanej margaryny dodać żelujące mleko i dalej miksować do uzyskania jednolitej masy, następnie dodać ubite białka i dobrze wymieszać.
Do gotowej masy dodać kostki galaretki, dobrze wymieszać łyżką i przełożyć biszkopt lekko dociskając.