Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab faszerowany jabłkami"
A teraz coś pysznego z jabłek od Cioci czyli jabłka prażone. Nie wiem jaką na...
Odsłon: 813
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 786
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12553
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1001
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 191
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 786
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12553
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1001
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 191
Składniki
Schab umyj, osusz i natnij w środku kieszeń.
Obrane jabłka pokrój w drobną kostkę, po czym przesmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj rodzynki, bułkę tartą, sól pieprz i majeranek. Wymieszaj.
Nadziej mięso farszem. Wierzch natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Skrop olejem i odstaw na godzinę do marynowania.
Przesmaż schab na rozgrzanym oleju, przełóż go do brytfanki i piecz godzinę w temperaturze 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax
Przepisy Wędliny
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Wędliny
Domowa kaszanka na grilla
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 965
Schab w marynacie na kanapki
Przepyszny kawał mięcha idealny na kanapki. Tak przygotowany schab to sprawdz...
Odsłon: 222