Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab faszerowany jabłkami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9869
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2503
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1648
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 605
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3775
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9869
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2503
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1648
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 605
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3775
Składniki
Schab umyj, osusz i natnij w środku kieszeń.
Obrane jabłka pokrój w drobną kostkę, po czym przesmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj rodzynki, bułkę tartą, sól pieprz i majeranek. Wymieszaj.
Nadziej mięso farszem. Wierzch natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Skrop olejem i odstaw na godzinę do marynowania.
Przesmaż schab na rozgrzanym oleju, przełóż go do brytfanki i piecz godzinę w temperaturze 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax