Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab faszerowany jabłkami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Schab umyj, osusz i natnij w środku kieszeń.
Obrane jabłka pokrój w drobną kostkę, po czym przesmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj rodzynki, bułkę tartą, sól pieprz i majeranek. Wymieszaj.
Nadziej mięso farszem. Wierzch natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Skrop olejem i odstaw na godzinę do marynowania.
Przesmaż schab na rozgrzanym oleju, przełóż go do brytfanki i piecz godzinę w temperaturze 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax