Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab faszerowany jabłkami"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11824
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11824
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Schab umyj, osusz i natnij w środku kieszeń.
Obrane jabłka pokrój w drobną kostkę, po czym przesmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj rodzynki, bułkę tartą, sól pieprz i majeranek. Wymieszaj.
Nadziej mięso farszem. Wierzch natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Skrop olejem i odstaw na godzinę do marynowania.
Przesmaż schab na rozgrzanym oleju, przełóż go do brytfanki i piecz godzinę w temperaturze 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax