Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab faszerowany jabłkami"
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 750
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 856
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2327
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 750
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 856
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2327
Składniki
Schab umyj, osusz i natnij w środku kieszeń.
Obrane jabłka pokrój w drobną kostkę, po czym przesmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj rodzynki, bułkę tartą, sól pieprz i majeranek. Wymieszaj.
Nadziej mięso farszem. Wierzch natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Skrop olejem i odstaw na godzinę do marynowania.
Przesmaż schab na rozgrzanym oleju, przełóż go do brytfanki i piecz godzinę w temperaturze 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax