Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeden z wielu sposobów na schabik ;)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 30
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 488
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1023
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 243
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 30
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 488
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1023
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 243
Składniki
schab rozciąć na pół, dwie połówki roztłuc tłuczkiem, posypać pieprzem, solą
przygotować farsz: pieczarki obrać, zetrzeć na tarce (z grubymi oczkami) usamżyć na patelni z dodatkiem masła, soli i pieprzu. Pod sam koniec smażenia pieczarki zagęścić 1 łyżką mąki.
na schab położyć farsz i rozsmarować na całej powierzchni schabu, zwinąć schab w roladę (to samo zrobić z drugą połówką schabu). Końcówki rolady spiąć wykałaczkami, roladę owinąć nicią.
do posmarowania rolady: 4 łyżki musztardy, 2 łyżki tymianku, 1 łyżka oliwy, 3 łyżki wody i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać ze sobą. Posmarować mięso.
przygotowac zalewę: 200 ml wody, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka tymianku i 5 łyżeczek muszatrdy wymieszać razem. Wlać do żaroodpornego naczynia, do naczynia włożyć przyszykowane dwie rolady. Piekarnik nagrzac do 170C. Piec rolady ok. 60 min.