Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Schab umyć, osuszyć i pokroić w 1cm plastry. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem.
W garnku zagotować 1 szklankę wody, włożyć pokrojone w małe kawałki jabłka. Dusić pod przykryciem kilka minut w zależności od gatunku jabłek. Jabłka są gotowe, gdy mamy w garnku mus z kawałkami. Wyłączyć ogień, dodać musztardę, cebulkę, trochę soli i pieprzu.
Kawałki schabu obsmażyć na oleju. Z patelni zdjemować na talerz wyścielony papierowym ręcznikiem (wsiąknie nadmiar tłuszczu).
Obsmażony schab ułożyć w brytfannie, przykryć musem jabłkowym i zapiec w piekarniku 20 min na 180 stopni.