Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 307
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 438
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1143
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 307
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 438
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1143
Składniki
Schab umyć, osuszyć i pokroić w 1cm plastry. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem.
W garnku zagotować 1 szklankę wody, włożyć pokrojone w małe kawałki jabłka. Dusić pod przykryciem kilka minut w zależności od gatunku jabłek. Jabłka są gotowe, gdy mamy w garnku mus z kawałkami. Wyłączyć ogień, dodać musztardę, cebulkę, trochę soli i pieprzu.
Kawałki schabu obsmażyć na oleju. Z patelni zdjemować na talerz wyścielony papierowym ręcznikiem (wsiąknie nadmiar tłuszczu).
Obsmażony schab ułożyć w brytfannie, przykryć musem jabłkowym i zapiec w piekarniku 20 min na 180 stopni.