Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w miodowej glazurze"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 148
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 279
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1807
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 316
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 148
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 279
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1807
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 316
Składniki
Schab umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem oraz imbirem. Kilka minut ugniataj mięso jak ciasto, aby dobrze wetrzeć przyprawy.
Następnie posmaruj je miodem wymieszanym z olejem. Pieczeń ułóż w brytfance. Podlej winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz około 60 min.
Od czasu do czasu polewaj mięso sosem z dna brytfanki. W miarę potrzeb możesz dolać trochę gorącej wody.
Gotową pieczeń wyjmij z brytfanki, trzymaj w cieple, aby nie wystygła. Powstały sos przecedź. Zagotuj i ew. ponownie przypraw. Schab potnij na porcje. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj tymiankiem. Podawaj np. z sałatką z duszonych pomidorów i mozzarelli.
75 min; Porcja: 560 kcal; Cena porcji: ok. 5,50 zł;Źródło: Naj