Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w miodowej glazurze"
Domowy comfort food.
Odsłon: 28
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 42
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 49
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 43
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 407
Domowy comfort food.
Odsłon: 28
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 42
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 49
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 43
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 407
Składniki
Schab umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem oraz imbirem. Kilka minut ugniataj mięso jak ciasto, aby dobrze wetrzeć przyprawy.
Następnie posmaruj je miodem wymieszanym z olejem. Pieczeń ułóż w brytfance. Podlej winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz około 60 min.
Od czasu do czasu polewaj mięso sosem z dna brytfanki. W miarę potrzeb możesz dolać trochę gorącej wody.
Gotową pieczeń wyjmij z brytfanki, trzymaj w cieple, aby nie wystygła. Powstały sos przecedź. Zagotuj i ew. ponownie przypraw. Schab potnij na porcje. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj tymiankiem. Podawaj np. z sałatką z duszonych pomidorów i mozzarelli.
75 min; Porcja: 560 kcal; Cena porcji: ok. 5,50 zł;Źródło: Naj