Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste miesko o delikatnym smaku pomaranczy,idealne na swiateczny obiad i jak rowniez na inne okazje.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54214
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 544
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5582
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54214
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 544
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5582
 
         
         
                Składniki
Schab nacinamy na 1 cm plasterki(nie do konca,maja wyjsc tzw.kieszonki) solimy,posypujemy majerankiem i zmielonym rozmarynem,na koncu polewamy sokiem z pomaranczy i skorka.Tak przygotowany odstawiamy na okolo 2 godz. do lodowki(mozna na noc),po uplywie tego czasu odsaczamy z soku (nie wyrzucamy go) Pomarancze kroimy na plastry,ktore kroimy na pol.W kazda kieszonke wkladamy plaster szynki i polowe plastra pomaranczy.Tak przygotowany schab obwiazujemy sznurkiem i wkladamy do rekawa,wino mieszamy z sokiem z marynaty i polewamy nim mieso w rekawie,spinamy rekaw i pieczemy w 180° 50' po czym nacinamy rekaw i pieczemy jeszcze 20' Gotowy kroimy w plastry wedlug naciecia.