Soczyste miesko o delikatnym smaku pomaranczy,idealne na swiateczny obiad i jak rowniez na inne okazje.
Schab z pomarancza.
Składniki
- 1 kg schabu bez kosci
- 100 gr szynki szwardzwalskiej (plastry)
- 1 duza pomarancza
- sok z jednej pomaranczy
- strarta skorka z jednej pomaranczy
- sol,majeranek,rozmaryn
- pol szklanki wina
- rekaw do pieczenia
- sznurek do miesa
Składniki
- 1 kg schabu bez kosci
- 100 gr szynki szwardzwalskiej (plastry)
- 1 duza pomarancza
- sok z jednej pomaranczy
- strarta skorka z jednej pomaranczy
- sol,majeranek,rozmaryn
- pol szklanki wina
- rekaw do pieczenia
- sznurek do miesa

Etapy przygotowania
Schab nacinamy na 1 cm plasterki(nie do konca,maja wyjsc tzw.kieszonki) solimy,posypujemy majerankiem i zmielonym rozmarynem,na koncu polewamy sokiem z pomaranczy i skorka.Tak przygotowany odstawiamy na okolo 2 godz. do lodowki(mozna na noc),po uplywie tego czasu odsaczamy z soku (nie wyrzucamy go) Pomarancze kroimy na plastry,ktore kroimy na pol.W kazda kieszonke wkladamy plaster szynki i polowe plastra pomaranczy.Tak przygotowany schab obwiazujemy sznurkiem i wkladamy do rekawa,wino mieszamy z sokiem z marynaty i polewamy nim mieso w rekawie,spinamy rekaw i pieczemy w 180° 50' po czym nacinamy rekaw i pieczemy jeszcze 20' Gotowy kroimy w plastry wedlug naciecia.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Jak przyrządzisz wykwintne i aromatyczne danie obiadowe z frytkownicy beztłus...
Odsłon: 1003

Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Do pracy
- Azjatycka
- Polska
- Bez glutenu
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Ryż
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 170

Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 424

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1280
Ostatnio komentowane przepisy

Jak przyrządzisz wykwintne i aromatyczne danie obiadowe z frytkownicy beztłus...
Odsłon: 1003

Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Do pracy
- Azjatycka
- Polska
- Bez glutenu
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Ryż
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 170

Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 424

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1280



Składniki
- 1 kg schabu bez kosci
- 100 gr szynki szwardzwalskiej (plastry)
- 1 duza pomarancza
- sok z jednej pomaranczy
- strarta skorka z jednej pomaranczy
- sol,majeranek,rozmaryn
- pol szklanki wina
- rekaw do pieczenia
- sznurek do miesa
Schab nacinamy na 1 cm plasterki(nie do konca,maja wyjsc tzw.kieszonki) solimy,posypujemy majerankiem i zmielonym rozmarynem,na koncu polewamy sokiem z pomaranczy i skorka.Tak przygotowany odstawiamy na okolo 2 godz. do lodowki(mozna na noc),po uplywie tego czasu odsaczamy z soku (nie wyrzucamy go) Pomarancze kroimy na plastry,ktore kroimy na pol.W kazda kieszonke wkladamy plaster szynki i polowe plastra pomaranczy.Tak przygotowany schab obwiazujemy sznurkiem i wkladamy do rekawa,wino mieszamy z sokiem z marynaty i polewamy nim mieso w rekawie,spinamy rekaw i pieczemy w 180° 50' po czym nacinamy rekaw i pieczemy jeszcze 20' Gotowy kroimy w plastry wedlug naciecia.
Schabik z takimi dodatkami - SUPER :)